Roladki z indyka w szynce parmeńskiej.
składniki:
pierś z kurczaka 700 gram
ser pleśniowy 150 gram
szynka parmeńska 10 plastrów
owoc granatu
sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia :
Pierś myjemy i osuszamy, kroimy na kawałki i lekko ubijamy,
następnie ser kroimy w słupki, a na desce układamy plastry szynki,
na szynkę kładziemy porcje mięsa, oprószamy solą i pieprzem, kładziemy ser i zwijamy. Na szynkę kładziemy porcje mięsa, oprószamy solą i pieprzem, kładziemy ser i zwijamy, roladki podsmażamy na patelni, a następnie wkładamy do piekarnika na 15 minut aby ładnie się podrumieniły,po wyjęciu z piekarnika dekorujemy roladki pestkami granatu. Roladki z fetą i szpinakiem.
Składniki:
filet z indyka pół kg.
feta 100 gram
szpinak liście 1 opakowanie
sól do smaki
pieprz świeżo zmielony
masło
Sposób przyrządzenia :
Filet myjemy i osuszamy, kroimy na plastry, lekko ubijamy, posypujemy pieprzem i delikatnie solą, szpinak podsmażamy na maśle
fetę kroimy w długie paski, na mięso układamy porcje szpinaku i po jednym pasku fety, zawijamy ścisło, podsmażamy na maśle, podajemy na ciepło.