♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
ZUPA PIECZARKOWA Z KISZONYM OGÓRKIEM.
SKŁADNIKI:
wywar warzywny 1 litr
marchew 2 sztuki
pieczarki 200 gram
ogórek kiszony 3 sztuki
masło 1 łyżka
śmietanka słodka do zup 50 ml.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do garnka z wywarem dodaję pokrojoną w pół plastry marchewkę .
Pieczarki kroję na plastry i podsmażam na maśle.
Podsmażone pieczarki dodaję do wywaru i całość gotuję około 15 minut..
Gotuję około 15 minut ogórki, doprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem ,dolewam śmietanę .
Zagotować i podawać na ciepło.
SMACZNEGO :)