Sakiewki z sosem chrzanowym
Składniki :
Lista składników :
- filety z kurczaka 3
- serek topiony 3 plasterki
- szynka 3 plasterki
- cebula 1/2 małej
- papryka 3 plastry
- musztarda delikatesowa kilka łyżek
- sól
- czarny pieprz mielony Prymat
- Sól ziołowa- MŁYNEK
Składniki na sos :
- woda letnia 1/2 szklanki
- mąka pszenna 3 łyżki
- Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżeczki
- śmietana 30 % 2 łyżki
Wykonanie :
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy . Po osuszeniu rozbijamy na bardzo cienkie filety . Następnie oprószamy i nacieramy przyprawami z każdej strony fileta . Na natarte filety smarujemy musztardę i kładziemy na każdy kawałek fileta plaster serka topionego . Na serek topiony dajemy po plastrze szynki , kawałki cebulki i po pasku papryki . Gotową sakiewkę spinamy jedną wykałaczką i dajemy na rozgrzaną patelnią . Obsmażamy kilka minut następnie daję wodę i dusimy. Wykonanie sosu :
Wszystkie składniki z sosu mieszamy razem ze sobą i dajemy na patelnię . I dusimy całość kilka minut .