Torcik z mięsa mielonego
Składniki :
- mięso mielone 35 dag
-szczypiorek 1 szklanka (już posiekanego)
-jajka 2
-bułka tarta 2 łyżki
- sól
-czarny pieprz mielony Prymat
Dodatki :
- kapusta czerwona 2 szklanki
- musztarda Dijon 3 łyżki
- ketchup pikantny do dekoracji
Wykonanie :
Do mięsa mielonego dodajemy posiekany świeży szczypiorek . Lekko mieszamy . Następnie dodajemy jajko , bułkę tartą oraz przyprawy. Całość mieszamy do uzyskania masy .Na patelnię dajemy małe krążki masy ( ja rozwałkowałam sobie na desce mięsko cieniutko i wykrawałam literatką). Kotleciki smażymy na złoty kolor. Gotowe kotleciki smarujemy musztardą na musztardę dajemy czerwoną pokrojoną kapustę. Tworzymy torcik. Całość polewamy ketchupem.