![Fotografia przedstawiająca Zapiekanka penne z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowo-serowym](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-penne-z-kurczakiem-i-brokulami-w-sosie-smietanowo-serowym0-3.jpg)
Ser żółty, pleśniowy, mozzarella, blue, ricotta… cóż byśmy bez serów zrobili w kuchni? Ich wachlarz rodzajowy jest tak różnorodny, co pozwala na szereg możliwości ich wykorzystania w różnych daniach i porach dnia – zarówno na śniadanie, obiad, czy kolację. Każdy ser jest inny i nadaje określony, jedyny w swoim rodzaju smak potrawom. Duże znaczenie ma tutaj fakt, czy zostanie podany na ciepło czy zimno. Sery są niezwykle plastycznym składnikiem w kuchni, który z jednej strony świetnie komponuje się na kanapce w duecie z szynką czy warzywem, a także w różnego rodzajach makaronach, zapiekankach, tartach i uwielbianej przez wszystkich pizzy. Nie można zapomnieć o jego udziale w przystawkach i imprezowych przekąskach. A jakie jest Twoje ulubione wykorzystanie sera w kuchni? Najlepsze przepisy na dania z serami znajdziesz w serwisie Doradca Smaku.
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: