Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

16.02.2014 19:22

A propos ciekawostek - dziś wyczytałam, iż ryb morskich nie wolno łączyć roślinami kapustnymi, a więc , np. podawanie łososia z brokułem jest niewskazane. Rośliny kapustne "wiążą jod i uniemożliwiają jego wchłanianie".

Odpowiedzi (27)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.02.2014 21:14

Dzięki za nowinki :)

Pysznotka

Zadanych pytań: 0

16.02.2014 21:43

Dzięki za informację ;)

Dorota59

Zadanych pytań: 950

16.02.2014 22:08

a ja często podaję rybę z brokułem

Róża1

Zadanych pytań: 7

16.02.2014 23:15

dobrze wiedzieć .

kornelcia

Zadanych pytań: 13

17.02.2014 08:37

warto wiedzieć.

Janina

Zadanych pytań: 159

17.02.2014 08:46

Nie wiedziałam o tym;)

borgia

Zadanych pytań: 89

17.02.2014 09:34

Na szczęście na zasadzie - nic złego się nie stanie, ale też nic dobrego z tego nie wyciągniemy. Jeśli rzeczywiście to nie jest jakaś chwilowa ściema, których ostatnio coraz więcej wyskakuje, to wielka szkoda. Zastanawiam się, czy jedząc takie połączenie np. w Ulanowie (miejscowość niedaleko Stalowej Woli, gdzie ilość jodu większa niż nad morzem) też nic z tego? I jaki wpływ mają kapustne na ten jod? ;) I czyli brukselka też nie wchodzi w grę - równie pięknie się komponująca :(.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak