Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

05.06.2014 07:36

Achocha, cyklantera- czy spotkaliście się z tym warzywem? Do czego go używacie? Ja w tym roku dostałam nasiona i zasadziłam sześć krzaczków. Podobno ma sporo owoców i zastanawiam się do czego je wykorzystać.

Najlepsze odpowiedzi (3)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

05.06.2014 08:29

nie miałam styczności

Krzysztof15

Zadanych pytań: 183

05.06.2014 08:43

dokładnie to dziki ogórek a dokładnie połaćzenie ogórka z papryka.Połaczenie smaków bardzo ciekawe

bhb8

Zadanych pytań: 1

17.06.2014 13:08

nie znam, nie używam

Odpowiedzi (19)

Renata9

Zadanych pytań: 329

05.06.2014 07:47

pierwszy raz słyszę o takim warzywie, muszę o nim poczytać w necie

Malinka

Zadanych pytań: 302

05.06.2014 08:02

Naprawdę nazwy super :))))) ale czego ??? Niestety, nie mam pojęcia, zerknę do pomocy naukowej...

Malinka

Zadanych pytań: 302

05.06.2014 08:03

Już wiem to tzw. dziki ogórek!!! Nie posiadam takiego ...

Czyki

Zadanych pytań: 72

05.06.2014 08:17

Oj nie słyszałam o takiej nazwie :) ale Malinka dzięki za wyjaśnienie :):)

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

05.06.2014 08:30

to połaczenie ogórka z papryka takie 2 w 1 .Osobiście nie mam ,ale miałam okazje widziec i spróbować

dodi

Zadanych pytań: 256

05.06.2014 08:47

no nigdy nie słyszałam

Mira85

Zadanych pytań: 90

05.06.2014 08:47

słyszałam kiedyś o tym warzywie, ale nie miałam okazji spróbować

borgia

Zadanych pytań: 89

05.06.2014 09:15

Spotkałam się wertując obce stronki, ale nigdy nie miałam okazji jeść, ani nawet widzieć na żywca. Z ciekawości jednak przeglądam i czytam - trafiają się fajne nieznane u nas rzeczy. Wiem, że można achochę (czy ja dobrze odmieniam?) nadziewać i zapiekać. Wiem, że nadają się świetnie do chutney`ów i zup. Można dodać do chili lub najprościej - zastąpić po prostu w potrawach zieloną paprykę (tak mam zapisane w jednym przetłumaczonym przepisie, ale nie udało mi się to do tej pory). Natomiast ciekawa bardzo jestem w tym momencie smaku. Jakby coś... mogę liczyć na wpis na tutejszym blogu z opisem? :)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

05.06.2014 09:21

nigdy o takich nie slyszałam

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.06.2014 09:27

nigdy nie widziałam ani nie słyszałam muszę poczytać ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak