Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Christopher

Zadanych pytań: 31

05.08.2014 09:42

Alternatywy soli...

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

05.08.2014 09:53

dobrze wiedzieć ,tym bardziej że nalezy ograniczać spożywanie soli

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

05.08.2014 09:58

w zmniejszaniu ilości soli dodawanej do potrwa dobrze spełniają swoją rolę zioła prowansalskie

Christopher

Zadanych pytań: 31

05.08.2014 09:45

Sól ziołowa,posiekane zioła i przyprawy, sok z cytryny,limony i doskonałe ograniczające ilość soli gomasio czyli mieszanka po połowie soli i uprażonego sezamu.

Odpowiedzi (17)

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

05.08.2014 09:50

ja czasem zastępuje sól sosem sojowym

Noruas

Zadanych pytań: 232

05.08.2014 10:04

Ja używam dużo ziół

Konczi

Zadanych pytań: 632

05.08.2014 10:12

sól ziołowa jest dla mnie idealną alternatywą :D

Renata9

Zadanych pytań: 329

05.08.2014 10:23

sól ziołowa to bardzo dobra przyprawa

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

05.08.2014 10:28

jak dla mnie sos sojowy, którego używam dość często

Ankha

Zadanych pytań: 112

05.08.2014 10:34

Nie lubię ziół prowansalskich i soli ziołowych :( Myślę że alternatywą jest poznawanie prostych smaków od podstaw bez soli- niektóre warzywa można spokojnie przegryzać bez dodatków. I jeszcze potrawy o innych smakach niż tylko słony- kwaśne, mocno pikantne...

borgia

Zadanych pytań: 89

05.08.2014 11:01

Gomasio jest genialne :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.08.2014 11:20

też lubię sól ziołową

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.08.2014 11:42

ja używam sole ziołowe które robię sobie sama, z kwiatami lawendy, bazylii, oregano, nagietkiem. Ogólnie polecam ograniczać sól i dodawać ją w małych ilościach i nie do wszystkiego.

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

05.08.2014 11:57

W swojej kuchni od kilku lat ograniczyłam spożycie soli, gdyż oboje z mężem mamy problemy z nadciśnieniem. Nam tej soli w potrawach nie brakuje, bo już się przyzwyczailiśmy do jej niewielkiej ilości. Do doprawiania używam dużej ilości ziół i robię pikantne jedzenie - bo takie bardzo lubimy. Gdy gotuję dla gości to często dosalają sobie na talerzu bo dla innych osób moje potrawy są jednak troche mało słone.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak