Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

08.05.2014 10:26

Będę robić tort dla córki z masą cukrową- jak to jest z tymi masami, którą mam posmarować wierzch i brzegi, żeby masa cukrowa się dobrze trzymała? Pzdr

Najlepsze odpowiedzi (3)

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

08.05.2014 19:09

zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami, masło powinno najlepiej trzymać całość

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

08.05.2014 20:07

pod masę cukrową najlepszy jest krem maślany:)

Czyki

Zadanych pytań: 72

08.05.2014 10:42

Zrób na bazie masła, to nie będzie spływała. Zasada nr 1 masa cukrowa nie może się stykać z bita śmietaną. Powodzenia:):)

Odpowiedzi (11)

Konczi

Zadanych pytań: 632

08.05.2014 13:11

Też proponuję masę z masełkiem i np mascarpone

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

08.05.2014 13:29

ok dziewuszki, a macie może w swoim zbiorze taki przepis? Chętnie skorzystam- ja jestem tortowym analfabetom :/

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

08.05.2014 13:37

Ja robię masę maślaną albo maślano- jajeczną.

Klausia

Zadanych pytań: 251

08.05.2014 13:59

Na pewno coś na bazie masła dobrze się sprawdzi, bo na bitej śmietanie niestety nie będzie się dobrze trzymać :)

everay

Zadanych pytań: 1

08.05.2014 15:37

ja robiłam na roczek Synka maślaną z serkami mascarpone i wyszło super

Marta1986

Zadanych pytań: 859

08.05.2014 15:43

tak krem na bazie maslanej i bedzie sie super wszystko trzymało:-)

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

08.05.2014 17:42

na maśle powinno być dobrze

ada.la

Zadanych pytań: 39

08.05.2014 19:37

ja robiłam ostatnio tort z masy cukrowej i cały tort posmarowałam masą budyniową a następnie nałożyłam masę cukrową.

kasiaw

Zadanych pytań: 470

08.05.2014 20:12

krem z dodatkiem masła to najlepszy pomysł do masy cukrowej

ZEWA

Zadanych pytań: 190

09.05.2014 16:41

Ja robiłam pierwszy raz tort z masą cukrową i posmarowałam ciasto po prostu dżemem wiśniowym. Ale też czytałam, że wystarczy lekko zwilżyć wodą ciasto. Oczywiście jednak myślę, że jak zrobię kolejne podejście to wykorzystam krem maślany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak