Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Barbara777

Zadanych pytań: 38

22.10.2015 10:48

Chcę dziś zrobić udka na obiad, macie jakieś fajny pomysł na urozmaicenie tej prostej potrawy? Ciekawa marynata? Dodatki?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

22.10.2015 17:58

Z udkami można poszaleć na różne sposoby w samej marynacie, z ryżem, nadziewane, ziołowe, paprykowo-pomidorowe albo z serem i brzoskwinią, albo po chłopsku z warzywami.....mam trochę propozycji w swojej księdze.

mysza75

Zadanych pytań: 96

23.10.2015 09:59

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/345688/pora-na-kurczaka-z-pieczarkami-.html http://www.doradcasmaku.pl/przepis/320034/romans-kurczaka-z-kurkami.html http://www.doradcasmaku.pl/przepis/303480/pomidorowy-kurczak-na-ostro.html

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

22.10.2015 13:19

ja lubię udka marynowane w sosie sojowym i imbirze

Odpowiedzi (19)

Jumper123

Zadanych pytań: 24

22.10.2015 11:17

dobre są w marynacie miodowej lub pieczone z ananasem i z tym sokiem z ananasa z puszki

Renataj

Zadanych pytań: 1275

22.10.2015 11:40

Udka nacieram przyprawami /sól, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek/ i odstawiam na godzinkę. Następnie wkładam do woreczka razem z pokrojonymi warzywami /ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, cebula, ząbki czosnku, brukselkę/ i piekę w piekarniku.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.10.2015 11:42

Ja do miseczki wsypuje przyprawę uniwersalną, przyprawę do kurczaka, do drobiu ,pieprz, czerwoną paprykę .Wszystko razem mieszam smażę z obu stron a następnie podlewam woda i duszę .

berys18

Zadanych pytań: 1434

22.10.2015 11:48

sos sojowy, czosnek, miód, olej - zamarynować i upiec

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

22.10.2015 12:23

Dosc ciekawe sa udka pieczone z bananami i cebula pokrojona w piorka- jezeli lubisz polaczenie miesa z owocami. Ja tez czasami robie udka faszerowane- luzuje mieso od kosci (gnaty wrzucam do wody z warzywami na zupe), a na farsz gotuje kasze jaglana, do ugotowanej dodaje przesmazone pieczarki na cebuli i troche tartego zoltego sera, a nastepnie zwijam i spinam wykalaczkami albo zawoijam nitka i pieke jak zwykle udka- bardzo spamczne i syte, tylko pracy sporo przy oddzielaniu od kosci.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

22.10.2015 12:40

ja udka moczę dzień wcześniej w solance - wtedy są bardzo soczyste. Dodaję przyprawę do kurczaka i paprykę słodką. Olej całość mieszam i gotowe ;)

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

22.10.2015 12:51

mi smakują w miodowo - musztardowej marynacie

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

22.10.2015 12:52

Ja bardzo lubię : http://www.doradcasmaku.pl/przepis/284688/udka-duszone-z-jablkami.html

Ifa

Zadanych pytań: 16

22.10.2015 13:21

Ja też poecam połączenie sosu soowego jasnego, miodu, odrobinę octu balsamicznego, trochę oliwy, szczypta chilli, roztarty czosnek, udka zamarynować na ok. 1-2 godz i upiec w piekarniku. Będą miały chrupiącą pikantno słodką skórkę i soczyste mięsko.

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

22.10.2015 13:42

sos sojowy :) i koncentrat-marynata super i jogurt grecki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak