Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.03.2017 15:28

Chcę uzyskać efektowną babkę wielkanocną z białym, a raczej ze śnieżnym lukrem. Lukier królewski, który jest pięknie biały jest na białka, a tych surowych unikam. Jakie macie sposoby na to by uzyskać jak najbielszy lukier ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

18.03.2017 21:31

Skoro nie chcesz z białek to może na mleku zrób.

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.03.2017 22:42

ja robię najczęściej na białkach, ale jak się boisz zrób na cytrynie ale małe ilości. Na wodzie nie wyjdzie biały

Motorek

Zadanych pytań: 1446

25.03.2017 08:38

najlepiej zrób na mleku

Odpowiedzi (30)

benka

Zadanych pytań: 15

09.03.2017 17:08

Robiłam na bazie bezy, ale to też z białek pośrednio, a może spróbuj utrzeć cukier puder z odrobiną soku z cytryny też powinien być biały.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

09.03.2017 17:17

niestety.tez kilka razy próbowałam.nawet z białym barwnikiem. lukier na surowych białkach jest idealny,ale też boję się go polewać na słodkości które będą spożywane.

Klausia

Zadanych pytań: 251

09.03.2017 17:27

Może z serkiem mascarpone.

Stenka

Zadanych pytań: 467

09.03.2017 18:02

Ja robię rozpuszczając cukier puder w soku z cytryny, polecam, soku daję się mało

anemon

Zadanych pytań: 163

09.03.2017 18:11

Zrób lukier na mleku, nie jest tak śnieżnobiały jak ten na białkach, ale znacznie bielszy niż ten na soku z cytryny.

edytazaw89@wp

Zadanych pytań: 5

09.03.2017 18:50

Sam sok z cytryny, albo woda i aromat cytrynowy plus cukier

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

09.03.2017 18:58

A może zrobisz na przemrożonych białkach?

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

09.03.2017 18:59

Zgadzam sie z anemon że na mleku jest bielszy jak na cytrynie.

TyTaN

Zadanych pytań: 144

09.03.2017 19:20

Sok z pomarańczy

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.03.2017 19:28

Ja robię jak Stenka ,tez polecam ,wychodzi super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak