Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

04.09.2013 16:22

chcę zrobić dżem z czarnego bzu po raz pierwszy ale nie bardzo wiem czy zrobi mi się on gęsty czy muszę dodać dżemix lub żelfix ? jeśli ktoś robił to proszę o podpowiedź będę wdzięczna

Najlepsze odpowiedzi (3)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

04.09.2013 18:28

1,5 kg dojrzałych owoców czarnego bzu 0,5 kg cukru żelującego - cukier 3:1 125 ml wody taka proporcja

pestka

Zadanych pytań: 424

04.09.2013 18:40

zawsze chciałam zrobić taki dżem , ale nie mam możliwości nazbierać ani kupić tych owoców

alaaa

Zadanych pytań: 201

04.09.2013 22:10

ja też chcę w tym roku zrobić,ale muszę nazbierać bzu

Odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

04.09.2013 19:45

dziękuję bardzo za odpowiedzi zrobiłam bez cukru żelującego najwyżej będzie rzadki jeszcze jest ciepły to nie widać :)

teresa18

Zadanych pytań: 502

04.09.2013 20:07

ja też mam ochotę taki zrobić i myślę że obojętnie co dodam to będzie dobry

ben-ka

Zadanych pytań: 459

05.09.2013 13:44

Ja mam bzu pod dostatkiem,dżemu jakoś nie robiłam tylko sok,w tym roku chyba zrobię nalewkę ale dobrze wiedzieć,że mozna wykorzystać cukier żelujacy,chociaż ze zwykłym chyba też będzie zjadliwy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak