Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Granita

Zadanych pytań: 249

28.11.2013 10:26

Chciałabym wyeliminować składnik pt.soda oczyszczona z przepisu na ser smażony.Macie jakieś doświadczenie/ewentualnie pomysł czym można ją zastąpić?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Róża1

Zadanych pytań: 7

28.11.2013 10:54

jeszcze nie smażyłam bez sody , ale widzę , że można:-)

gosia56

Zadanych pytań: 466

28.11.2013 11:01

sodę dodaje się zeby ser szybciej fermentował nigdy nie robiłam bez

Janina

Zadanych pytań: 159

28.11.2013 10:38

No to jak chcesz wyeliminować powodujące wzdęcia, to nie możesz smażonych potraw w pierwszej kolejności;)

Odpowiedzi (12)

Granita

Zadanych pytań: 249

28.11.2013 10:36

nooo nie bardzo,bo moim celem jest wyeliminowanie,powodujących wzdęcia, "spulchniaczy"

sanielcia

Zadanych pytań: 34

28.11.2013 10:39

Ja też robię ser smażony i nie dodaję tam sody ani innych, może poszukaj innych przepisów i coś znajdziesz odpowiedniego

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

28.11.2013 10:40

Ja też smażę ser bez dodatku sody :)

Barbara13

Zadanych pytań: 21

28.11.2013 10:44

podobnie jak sanielcia ja nigdy nie daję sody ani proszku do seraa smażonego

Gracer

Zadanych pytań: 124

28.11.2013 10:54

ja smażąc ser nie dodaję ani sody ani proszku i jest super

adelajda

Zadanych pytań: 234

28.11.2013 11:01

ser można smażyć bez sody trwa to trochę dłużej ale jest serek dużo lepszy

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

28.11.2013 11:03

Ja nie robiłem bez sody

mysza75

Zadanych pytań: 96

28.11.2013 11:28

ja robię ser smażony bez sody i jest ok

Milka100

Zadanych pytań: 76

28.11.2013 12:37

też robię bez sody

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

28.11.2013 14:50

do smażenia sera zawsze dodaję troszkę sody i kminek(zapobiega wzdęciom)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak