Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Patty

Zadanych pytań: 8

14.05.2013 01:46

Chciałabym zrobić szparagi jednak nigdzie nie mogę znaleźć tych zielonych wszędzie w sklepach są białe. Proszę powiedzcie czy bardzo różnią się one w smaku?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Patty

Zadanych pytań: 8

14.05.2013 09:54

Uff to dobrze, że nie kupowałam tych białych...

Patty

Zadanych pytań: 8

14.05.2013 13:53

Jestem nowa na doradcy nie wiedziałam, że "wypada" :) Dziękuje za podpowiedź.

Noruas

Zadanych pytań: 232

14.05.2013 01:52

Niestety nie pomogę, sama szukam, nigdzie nie ma!

Odpowiedzi (9)

caralajna

Zadanych pytań: 435

14.05.2013 06:43

w lidlu były w wczoraj w promocji ale się spóźniłam, zielone CHYBA są znad ziemi a białe spod

Habibi

Zadanych pytań: 690

14.05.2013 06:51

Według mnie zielone są smaczniejsze - za białymi nie przepadam, a zielone chętnie jem - mają bardziej wyrazisty smak od białych. Zielonych wcale nie trzeba obierać, bo nie mają takich włókien jak białe. Szybciej się je przyrządza, bo są delikatniejsze. Sezon na zielone jest też dłuższy, niż na białe :)

adelajda

Zadanych pytań: 234

14.05.2013 07:14

ja lubię jedne i drugie ale zielone są bardziej delikatne

anemon

Zadanych pytań: 163

14.05.2013 08:07

Zielone widziałam w Biedronce, ale były "wymęczone", więc nie kupowałam, bo u mnie można bez problemu szparagi kupić w warzywniaku.

pestka

Zadanych pytań: 424

14.05.2013 08:27

lubię zielone, ale zawsze mam kłopot z kupnem , po południu są wszystkie bardzo przebrane i już z wyglądu "zmęczone"

Barbara13

Zadanych pytań: 21

14.05.2013 08:42

Zielone są delikatniejsze w smaku i szybciej się je gotuje,możne je jeść również surowe pokrojone w cieniutkie plastereczki z sosem winegret a białe trzeba obrać przed gotowaniem,są bardziej łykowate i trosztę inne w smaku :)

anemon

Zadanych pytań: 163

14.05.2013 10:40

Pati widzę, że jesteś zadowolona z odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie, uzyskałaś wiele cennych rad. Więc jestem ciekawa i mam pytanie: dlaczego nikomu z udzielających tych odpowiedzi nie oceniłaś odpowiedzi jako "dobra"? Bo chyba właśnie taki był zamysł DS, aby tak to funkcjonowało: jestem zadowolona - klikam "dobra".

anemon

Zadanych pytań: 163

14.05.2013 21:12

Proszę bardzo Pati. Oczywiście, że wypada, to kliknięcie to takie jakby dziękuję. Osoby, również Ty, które uzbierają 5 takich "dobra", mają dodane 2 punkty, a więc jak widzisz opłaca się udzielać wartościowych odpowiedzi i opłaca się klikać innym "dobra".

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

15.05.2013 09:38

zielone rosną nad ziemią, a białe pod :) do tego białe zbiera się zanim wyrosną ponad kopczyk żeby się nie przebarwiły(te są tańsze i uznawane jako troszkę gorszej kategorii)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak