Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

22.09.2014 16:46

Chciałam dziś kupić sól peklowaną do mięsa i okazuje się, że nie dostanę jej podobno w sprzedaży detalicznej w żadnym sklepie bo jest zakazana??? Mieszkam w Niemczech i jestem ciekawa czy ktoś z Was, kto też nie mieszka w Polsce ma problem z kupieniem soli peklującej. Ostatnio jak byłam w Polsce to była normalnie dostępna w sklepach, ale nie przyszło mi do głowy, żeby robić zapas i zabrać go ze sobą

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

22.09.2014 17:53

I jeszcze ciekawostka :) sól peklową kupisz marki PRYMAT .

anemon

Zadanych pytań: 163

22.09.2014 22:43

Możesz zamarynować w zwykłej soli z mieszanką ulubionych ziół, mięso będzie równie smaczne, jedynie kolor będzie miało bardziej szary, a nie różowy.

mysza75

Zadanych pytań: 96

23.09.2014 11:09

w Polsce kupisz w każdym markecie taką sól, wiem bo kupuję

Odpowiedzi (19)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

22.09.2014 16:49

i czym ewentualnie zastąpić sól peklową do wyrobu domowych wędlin?

ben-ka

Zadanych pytań: 459

22.09.2014 17:50

W Polsce jest w sprzedaży,kupić można bez problemu nawet w osiedlowym sklepie.

Christopher

Zadanych pytań: 31

22.09.2014 17:50

U nas jeszcze nie jest na indeksie.Niedawno kupiłem. Może uda Ci się kupić saletrę sodową,azotyn sodu w sklepie chemicznym.Zmieszasz 5% saletry z solą morską i masz sól peklową.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

22.09.2014 18:26

ja też kupuje marki prymat

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

22.09.2014 18:44

Ja ostatnio robiłam szynkę, soli peklowej nie miałam więc zamarynowałam w Marynacie do mięs klasycznej Prymat. Szynka była miękka i krucha.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

22.09.2014 18:49

fajnie, że jest marki Prymat- ale nie ma jej w Niemczech Christopher- gdybym miała tu sklep chemiczny to bym tam może zapytała, ale z moim akcentem, pewnie wcisnęliby czerwony guzik pod ladą, bo na bank myśleliby, że szukam składników na bombe :)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

22.09.2014 19:01

fajnie, że jest marki Prymat- ale nie ma jej w Niemczech. @ Christopher- gdybym miała tu sklep chemiczny to bym tam może zapytała, ale z moim akcentem, pewnie wcisnęliby czerwony guzik pod ladą, bo na bank myśleliby, że szukam składników na bombe :) (edytowany)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

22.09.2014 19:34

nie wiem do jakiego przepisu potrzebujesz soli peklującej. ja do wędliny domowej użyłam soli zwykłej. po prostu gotowy wyrób był szary a nie różowiutki, ale mnie to nie przeszkadzało :)

patryska76

Zadanych pytań: 24

22.09.2014 19:48

To naprawdę dziwne :) Ja ostatnio sól peklująca kupiłam w małym sklepiku na wsi...

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

22.09.2014 20:56

bez problemu kupisz w Polsce ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak