Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

18.02.2014 23:10

Ciasto drożdżowe przed pieczeniem smarujecie samym jajkiem czy jajkiem wymieszanym z mlekiem ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Beatris

Zadanych pytań: 43

18.02.2014 23:39

Różnie: czasami samym żółtkiem, innym razem samym białkiem, czasami mlekiem...

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

18.02.2014 23:40

Ja smaruję samym jajkiem

gosia56

Zadanych pytań: 466

19.02.2014 09:01

ja smaruję mlekiem wymieszanym z zółtkiem

Odpowiedzi (30)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

18.02.2014 23:18

a ja smaruję samym mlekiem :)

Malinka

Zadanych pytań: 302

18.02.2014 23:19

Ja smaruję samym jajem.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

18.02.2014 23:21

Najczęściej ciasto drożdżowe przed pieczeniem smaruję rozmąconym jajkiem,ewentualnie też delikatnie letnią wodą a po upieczeniu lukruję .

msmariusz

Zadanych pytań: 363

18.02.2014 23:36

najczęściej jajkiem

foczka-ks

Zadanych pytań: 205

18.02.2014 23:38

jajko lub mleko

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

18.02.2014 23:40

Używam tylko jaja :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.02.2014 23:41

różnie. czasem samym mlekiem, czasem jajko z mlekiem..

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

18.02.2014 23:43

smaruję jajkiem z mlekiem - laktoza zawarta w mleku powoduje, że ciasto po upieczeniu ma ładniejszy, bardziej rumiany kolor

Kasia36

Zadanych pytań: 463

18.02.2014 23:47

jeśli smaruję to samym jajkiem

Róża1

Zadanych pytań: 7

18.02.2014 23:52

ja też smaruję jajkiem z mlekiem:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak