Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Asik32

Zadanych pytań: 2

27.02.2015 14:22

Ciasto francuskie lepiej kupić gotowe ze sklepu czy jednak zrobić samemu?

Odpowiedzi (42)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.02.2015 15:42

Jeśli masz czas to radziła bym abyś zrobiła sama

dollce

Zadanych pytań: 0

27.02.2015 15:46

kupuję gotowe, robienie samemu jest nieco czasochłonne ;)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

27.02.2015 15:48

ciasto francuskie to jedna z niewielu rzeczy, które kupuję gotowe. jest zbyt czasochłonne

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.02.2015 17:23

nigdy nie robiłam jak potrzebuję to kupuję gotowe za dużo przy nim roboty aby wyszło pięknie

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

27.02.2015 17:34

Oczywiście ,że domowe ciasto jest lepsze,ale jest przy nim dużo pracy.Jeśli mamy okazję kupić dobre ciast francuskie gotowe,to zaoszczędzimy trochę czasu dla siebie:)

Skotka

Zadanych pytań: 0

27.02.2015 17:56

Od niedawna robię sama:) Ale wygodniej i szybciej kupić

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

27.02.2015 18:01

jak najbardziej można zrobić samemu ale i tak zazwyczaj kupuję już od jakiegoś czasu zabieram się za przygotowanie ale jakoś mi to nie idzie :)

Michał2

Zadanych pytań: 32

27.02.2015 18:34

ja kupuję w sklepie

borgia

Zadanych pytań: 89

27.02.2015 18:38

Wolę domowe. Robię dosyć często, co nie znaczy, że nie kupuję. Prosty i bezstresowy sposób: http://www.doradcasmaku.pl/blog/3681/ciasto-francuskie-zrolowane-therbii-wersja-ii-i-paluszki-z-parmezanem.html - wychodzi zawsze i mało czasu zajmuje. A ponieważ robiłam wiele razy tradycyjną metodą, to mogę stwierdzić z całą odpowiedzialnością, że to jest o tyle lepsze, że zapewnia nam udany wypiek. W smaku nie ma żadnej różnicy, tak jak i w zachowaniu się ciasta. Metoda prostsza a zasada ta sama. Można też zrobić w robocie wielofunkcyjnym typu malakser.

Barbara777

Zadanych pytań: 38

27.02.2015 19:27

swoje lepsze, ale ja zawsze kupuję z uwagi na pracochłoność przy nim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak