Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

msmors

Zadanych pytań: 91

10.10.2013 12:45

Ciekawostka na temat żurawiny. Dla tych osób co jeszcze nie mieli okazji jej jeść.

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

10.10.2013 12:57

dzięki za ciekawostkę

Beatris

Zadanych pytań: 43

10.10.2013 12:49

Tutaj przeczytasz dużo ciekawostek na temat żurawiny: http://vitalia.pl/pamietnik/Gabriela60/653558/wpis,274024,Ciekawostki-o-zurawinie.html

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.10.2013 12:50

msmor dobrze wiedzieć ,przekażę koleżance ,ma straszne kamienie na nerkach i ma ciągle płukane wodą .Spytam czy stosuje żurawinę .

Odpowiedzi (32)

Renata9

Zadanych pytań: 329

10.10.2013 12:45

jaka to ciekawostka ?

msmors

Zadanych pytań: 91

10.10.2013 12:46

Szklanka żurawiny dostarcza 3,2 g błonnika (tyle, ile duże jabłko), ma nawet 30 mg witaminy C, witaminę B1 i B2, sole mineralne: wapń, fosfor, miedź i jod, garbniki, taniny oraz kwas cytrynowy i jabłkowy. (Jest bardzo zdrowa)

Renata9

Zadanych pytań: 329

10.10.2013 12:46

chyba nie ma takiej osoby, która by nie jadła żurawiny w jakiejkolwiek postaci

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.10.2013 12:47

zanim zaczęłam ją jeść ,też czytalam ciekawe rzeczy na jej temat , wszystko się zgadza,

Renata9

Zadanych pytań: 329

10.10.2013 12:47

dziękujemy za tą ciekawostkę

msmors

Zadanych pytań: 91

10.10.2013 12:49

Stosuje się ją w medycynie do leczenia chorób nerek i pęcherza moczowego. Picie soku z żurawiny zapobiega powstawaniu kamieni nerkowych, ale także je rozpuszcza

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

10.10.2013 12:49

dziekuję za ciekawostkę

Ela_K

Zadanych pytań: 13

10.10.2013 12:51

uwielbiam żurawinę

msmors

Zadanych pytań: 91

10.10.2013 12:51

Ma również pozytywny wpływ na poziom dobrego cholesterolu, co obniża ryzyko zawałów serca.

msmors

Zadanych pytań: 91

10.10.2013 12:52

Ja się przekonałam co do żurawiny a nigdy jej nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak