Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Joanna108

Zadanych pytań: 47

10.03.2012 18:05

Co byście polecali: płytę ceramiczno-gazową; ceramiczną czy indukcyjną?

Odpowiedzi (2)

ziutula

Zadanych pytań: 1561

10.03.2012 18:19

od niedawna mam indukcję i nie zamieniłabym jej już na inne...

pacpaw

Zadanych pytań: 266

10.03.2012 18:41

jeśli nie liczysz kosztów - indukcja (głównie jednorazowy wysoki koszt zakupu, odpowiednie garnki i ewentualnych napraw - jak coś się popsuje to sporo kosztuje, a sprzęt nie jest niezawodny). Jeśli nauczysz się gotować z maksymalnym wykorzystaniem indukcji (np. wyłączanie indukcji na naście minut przed końcem gotowania - produkty same dojdą, budowanie pięterek itp.), a koszt użytkowania może być porównywalny z gazem. Plusem czystość, wygoda i estetyka. Musisz tez pamiętać, że gaz zawsze będzie wolniej drożał niż prąd. Ja osobiście wybierałbym gazową, tylko nie szklaną bo ciężko szkło domyć, a zawsze się zdarza że coś wykipi lub się przypali. Ceramicznej nawet bym nie brał pod uwagę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak