Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

24.02.2015 17:21

Co dobrego można ugotować z nerek owczych? Jak je przygotować by maksymalnie pozbyć się brzydkiego zapachu? Nerki moczę w zimnej wodzie kilkakrotnie zmienianej, odjęłam moczowody, a zapach nadal jest wyczuwalny

Odpowiedzi (13)

Janina

Zadanych pytań: 159

24.02.2015 20:06

Wyczyścić, wymoczyć, sparzyć, obgotować i udusić z cebulką. można zrobić pyszny gulasz;)

Ankha

Zadanych pytań: 112

24.02.2015 22:20

Ja również miło wspominam cynaderki, choć na pewno nie były to cynaderki owcze. To jeden ze smaków dzieciństwa, potrafiłam wyjadać je ze słoika wprost widelcem niepodgrzane, a najbardziej podobał mi się szary sos i to że czasem bywały naprawdę mocno popieprzone :) Dziękuję za odpowiedzi (+), dalej walczę z produktem- gotowałam nerki w trzech wodach, zapach mniej jest wyczuwalny. Rano albo je usmażę z dodatkiem mocno pachnących przypraw albo polecą do kosza

Franciszek

Zadanych pytań: 4

25.02.2015 08:30

Podobno dla zabicia zapachu nerki moczy sie w mleku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak