Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

27.09.2013 10:29

Co dodajecie do rosołu - jakie warzywa?

Odpowiedzi (30)

Bernadeta

Zadanych pytań: 192

27.09.2013 10:39

marchew,pietruszka,seler,por,liście maggi,cebula

paulina2157

Zadanych pytań: 17

27.09.2013 10:46

marchew, por, seler, pietruszka, i koniecznie dużo lubczyku :)

Beatris

Zadanych pytań: 43

27.09.2013 10:50

Ja do rosołu dodaję marchewki, por, seler i pietruszkę. Cebuli nie dodaję, bo nie lubimy rosołu z jej dodatkiem.

matesko

Zadanych pytań: 14

27.09.2013 10:51

marchew, pietruszka, seler, cebula, kapusta włoska, lubczyk tez ale to nie warzywo

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

27.09.2013 10:52

Marchew, pietruszka, cebula, por, seler.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

27.09.2013 11:00

Marchew, seler, pietruszkę, pora i podpieczoną cebulę. Z przypraw oczywiście lubczyk, natkę pietruszki, ząbek czosnku, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny w ziarnach i sól. Rosół zawsze gotuję na 3 gatunkach mięsa - taki wychodzi najpyszniejszy, esencjonalny. Przepis i wskazówki znajdziesz u mnie w książce.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

27.09.2013 11:01

Zapomniałam, że na kolor daję odrobinę startego na tarce kłącza kurkumy ;)

jasiek

Zadanych pytań: 1346

27.09.2013 11:04

cebulę, marchewkę i pietruszkę, czasem seler

Habibi

Zadanych pytań: 690

27.09.2013 11:26

Standardowo do tradycyjnego rosołu używam sporej ilości marchewki (4-5 dużych), selera korzeniowego i kilku liści (czasami zamiast nich daję naciowy), pietruszki w korzeniu i małego pęczka natki, cebuli i pora, czasami też wkładam mały pęczek koperku. Mężuś lubi z kapustą włoską, ale jak jej nie mam to daję kawałek białej lub pekińską. Dodaję od czasu do czasu czosnek, paprykę, pieczarki, brokuła lub kalafiora.

Habibi

Zadanych pytań: 690

27.09.2013 11:30

Lubczyk jest w moim rosole obowiązkowy, ale dokładam również pieprz ziarnisty, ziele ang. i liście laurowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak