Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

13.02.2011 18:25

co jest powodem, że kapusta kiszona w beczce zgorzkniała ?

Odpowiedzi (1)

misia53

Zadanych pytań: 339

13.02.2011 19:23

Tak czasami się dzieje jak żle jest przeprowadzony proces kiszenia . Kapustę poszatkowaną dobrze się ubija aż wypłynie sok i pokryje kapustę . przyciska się potem jakimś krążkiem i ociąża kamieniem. Mielismy kiedyś taki specjalny kamień wyparzony oczywiście... No i tak kapustka w ciepłym pomieszczeniu stoi i3 dni Potem daje się w chłodne miejsce ale często zagląda się do niej i przebija czyms ostrym. Wtedy wydobywają się gazy fuj... paskudne ale to one powodują gorzki posmak kapusty . Musi być często nakłuwana ,aby te gazy uwolnić. Przestaje się nakłuuwać jak skończy się proces kiszenia. Tak to wyglądało kiedyś ....u nas w domu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak