Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.07.2014 18:12

Co mogę zrobić z kwaśnymi gołąbkami , jeszcze wczoraj były dobre dziś sa kwaśne ,jaka mogła być przyczyna ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

anemon

Zadanych pytań: 163

23.07.2014 18:51

One nie tylko zmieniły smak, one skwaśniały, a takich gołąbków nie wolno jeść, bo się pochorujecie. Oczywiście szkoda, ale lepiej nie ryzykuj, lepiej wyrzuć.

mysza75

Zadanych pytań: 96

24.07.2014 14:34

za gorąco jest i dlatego skwaśniały, nie nadają się do jedzenia. Tak samo teraz fasola szybko fermentuje

misia53

Zadanych pytań: 339

23.07.2014 21:12

mało nie opłaca się robić , ja teraz też mrożę ............ lepiej nie jedzcie takich podkwaśniałych

Odpowiedzi (31)

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.07.2014 18:14

To chyba wszysto zależy gdzie je trzymałaś;)

norweska20

Zadanych pytań: 400

23.07.2014 18:18

a może burzowa aura to sprawiła- mimo iż były w lodówce

borgia

Zadanych pytań: 89

23.07.2014 18:20

Odpowiedź 3: W całym kraju burze... Norweska ma rację - w takim czasie trzeba być ostrożnym z robieniem czegoś w większej ilości.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.07.2014 18:28

Chyba za póżno je wsadziłam do lodówki :( Ale nie mogłam letnich wsadzić

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

23.07.2014 18:30

gołąbki które skisł możesz tylko wyrzucić już z nimi nic nie można zrobić niestety a przyczyna to złe przechowywanie mogły np.długo stać w ciepłym pomieszczeniu pod przykryciem

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.07.2014 18:33

To ze je nie wsadziłas do lodówki to jest przyczyna .Kuzynka też zostawiła rosół stać na wierzchu i jak podniosła wieczorem pokrywkę miała pełny garnek rosołu. Ja gotowałam więcej rosołu to od razu ochłodziłam rosół w zlewie i do lodówki a resztę zamroziłam;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.07.2014 18:46

Tak , tylko wiecie ja jeszcze nie zabarwiłam je przecierem pomidorowym , moze gdybym dodała koncentrat i zagęściła to by smak się zmienił, nie jest tak żle , da się zjeść. Po prostu zapomniałam je włożyć do lodówki , nie wiedziała ,że tak szybko się zmienią w smaku :( .

Janina

Zadanych pytań: 159

23.07.2014 19:10

Bardzo szybko się zepsuły. Przyczyną może być jeżeli zrobi się gołąbki i czekają na zapiekanie to jest na upałach niebezpieczne również;)

berys18

Zadanych pytań: 1434

23.07.2014 19:13

myśle, że teraz to juz chyba tylko możesz je wyrzucić

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

23.07.2014 19:16

W takie upały wszystko szybko się psuje, niestety :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak