Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Barbara/zuza22_85

Zadanych pytań: 66

03.01.2014 22:11

Co można dodać do śmietany zamiast śmietan fixu ??

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.01.2014 22:39

Ja robię śmietanę do tortów to usztywniam żelatyną a do innych ciast czy deserów galaretką

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

04.01.2014 10:37

dodaję żelatyny świetnie ją usztywnia:)

norweska20

Zadanych pytań: 400

03.01.2014 22:19

wystarczy dodać cukier żelujący. Śmietana będzie bardziej zwarta i nie będzie się rozwarstwiać

Odpowiedzi (21)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

03.01.2014 22:16

Jeśli chcesz śmietanę ubić i wykorzystać np. do ciasta można zmiksować ją z żelatyną wcześniej namoczoną w gorącej wodzie i przestudzoną.

Barbara/zuza22_85

Zadanych pytań: 66

03.01.2014 22:18

ooo fajnie :) dziekuje za pomoc

idealme

Zadanych pytań: 62

03.01.2014 22:25

albo spróbuj nie dodawać niczego, przy długim ubijaniu ze szczyptą soli też da radę ubić, a nie będziesz musiała dodawać żadnej chemii :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.01.2014 22:28

możesz dodać kisiel o smaku jabłkowym , wtedy wyjdzie ci ciekawa zielona piana,albo tak jak pisze reszta.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

03.01.2014 22:31

ja zagęszczam czasem żelatyną lub na 500ml śmietany dowolną galaretkę rozpuszczam w 0,5 szklance wody - ostudzoną wolno dolewam do ubitej śmietany

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

03.01.2014 22:35

z tym kisielem to ciekawy pomysł. Wypróbuje :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

03.01.2014 22:40

Jeśli nie jest gorąco, ja nie dodaję niczego :)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

03.01.2014 22:49

Można dodać żelatynę

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

03.01.2014 23:05

żelatynę bądź śnieżkę ewentualnie galaretkę rozpuszczoną w mniejszej ilości wody

Alex_M

Zadanych pytań: 119

03.01.2014 23:06

ja daję najczęściej fix albo żelatynę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak