Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

zolzica

Zadanych pytań: 42

15.10.2012 00:11

co można zrobić z bardzo dużej dyni? oczywiście do jedzenia :)

Odpowiedzi (2)

borgia

Zadanych pytań: 89

15.10.2012 11:04

Na jedno posiedzenie jej nie zjesz - zapomnij o tym. Możesz schować do lodówki pokrojoną na kawałki i systematycznie co dziennie zrobić coś innego. Możesz i poddusić lub upiec, zmiksować i zamrozić w porcjach. Takie puree nada się do wypieków lub zup. I kluseczek - ostatnia porcja zeszłorocznej dyni poszła na kluseczki. Ze swej strony polecam te właśnie i chleb (robiony też z mrożonej). I zupę, ale ta jeszcze jest w aparacie... a nie na stronce. Z dodatkiem dyni mam jajka zapiekane w pomidorach, pyszną dynię pieczoną w oliwie, medaliony cielęce z sosem pieczarkowym,, tortellini, ciasto bezglutenowe i dżemy.

zolzica

Zadanych pytań: 42

15.10.2012 13:13

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :) mam ogromną dynię i zastanawiam się jak ją rozbroić - nie mam żadnego doświadczenie w tej dziedzinie. Wiem na pewno, że zrobię sobie z niej pestki, które uwielbiam łupać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak