Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

leonkot

Zadanych pytań: 566

11.11.2014 20:02

Co myślicie o aluminiowych szynkowarach? Myślicie że są szkodliwe? Wiem,że nie powinno się gotować w aluminiowych gankach ale jak wg Was jest z szynkowarami?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ola1young

Zadanych pytań: 7

12.11.2014 13:41

my też unikamy naczyń z aluminium

Alex_M

Zadanych pytań: 119

11.11.2014 20:16

decydując się na szynkowar wybrałam taki z nierdzewki. ponadto mięso umieszczam w grubym woreczku aby łatwiej było je wyjąć. nie kupiłabym aluminiowego

teresa18

Zadanych pytań: 502

11.11.2014 20:47

zastanawiam się nad jego kupnem, ciekawa jestem odpowiedzi

Odpowiedzi (21)

gosia56

Zadanych pytań: 466

11.11.2014 20:05

osobiście nie mam szynkowaru ale z tego co wiem to mięso gotuje się w woreczku i zastanawiam się aby go kupić;)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

11.11.2014 20:14

jak masz szynkowar aluminiowy to trzeba mięsa przygotowywać koniecznie w woreczkach odpornych na temperaturę bo wsad wchodzi w jakąś reakcję chemiczną z aluminium ja mam szynkowar ze stali nierdzewnej i mogę przygotowywać wyroby zarówno w woreczkach jak i bez

pacpaw

Zadanych pytań: 266

11.11.2014 20:32

o ciekawe informacje. A mocno to jest szkodliwe?

PaniMISIOWA

Zadanych pytań: 1119

11.11.2014 20:59

aluminim jest szkodliwe, gdy jest mocno podgrzane, chyba powyżej 200st. a ten szynkowar do ilu grzeje?

Konczi

Zadanych pytań: 632

11.11.2014 21:42

hmm zapomniałam o tej szkodliwości dobrze że o tym napisaliście ... mam ulubioną aluminiową miseczkę .. ale w sumie jej nie podgrzewam ;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

11.11.2014 21:55

O tym ,że jest szkodliwe to dowiedziałam się tutaj też nie wiedziałam ,w sumie dobrze wiedzieć ,przekażę dalej.

Christopher

Zadanych pytań: 31

11.11.2014 23:30

W aluminowych naczyniach nie należy przyrządzać kwaśnych potraw,wtedy zachodzą reakcje chemiczne.Np.ziemniaki można gotować spokojnie,makarony też,ale kapuśniaku z kwaszonej już nie.

norweska20

Zadanych pytań: 400

12.11.2014 00:05

O dobrze wiedzieć ..wyjaśnienie Christophera konkretne

Ali

Zadanych pytań: 0

12.11.2014 06:05

Nie bój się takiego szynkowara. Po pierwsze wędliny robisz w specjalnych workach, więc nie mają styczności z aluminium, a po drugie w temperaturze, w jakiej działa szynkowar nic się z aluminium nie dzieje.

Ali

Zadanych pytań: 0

12.11.2014 06:05

Nie bój się takiego szynkowara. Po pierwsze wędliny robisz w specjalnych workach, więc nie mają styczności z aluminium, a po drugie w temperaturze, w jakiej działa szynkowar nic się z aluminium nie dzieje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak