Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

PaniMISIOWA

Zadanych pytań: 1119

30.10.2011 12:41

Co myślicie o silikonowych formach do ciast? Zastanawiam się, czy taką kupić, ale mam obawy, że podczas grzania wydzielą się jakieś szkodliwe substancje do ciasta...

Odpowiedzi (3)

Misiabe

Zadanych pytań: 150

30.10.2011 13:07

Ja mam silikonowe foremki na muffinki, na babeczki i do tarty. bardzo sobie je chwale póki co. Wszystko faktycznie krócej się piecze i bardziej równomiernie.

Henryka2

Zadanych pytań: 237

30.10.2011 16:19

Mam formę do muffinek.Pieką się dobrze, ale jest problem z wyjęciem jej z piekarnika - jest po nagrzaniu bardzo wiotka.

rjustysia

Zadanych pytań: 190

30.10.2011 17:06

Zgadzam się z Panią Henryką: te formy są wiotkie, również podczas wkładania do piekarnika (miałam taki problem z rzadkim ciastem w okrągłej formie ok24cm.). Poza tym dodatkowo raz przypaliłam ciasto w tej formie i na silikonie pozostał \"czarny\" ślad w miejscu, gdzie ciasto się przypaliło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak