Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pati100015

Zadanych pytań: 10

05.09.2013 02:23

Co oprócz żelatyny i fiksów można dodać do bitej śmietany, żeby było w miarę sztywno?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

05.09.2013 09:57

Kupiłam teraz usztywniacz do ubijania śmietany ,jest super i nie zmienia smaku:)Latem go dodaję do ubijania ,bo zdarzyło mi się już że nie chciała mi się śmietana ubić chociaż zawsze chłodzę ją ok.2 dni

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

05.09.2013 09:58

Można też połączyć z serkiem mascarpone na 500 ml śmietany 200 ml serka.Świetny smak :)

misia53

Zadanych pytań: 339

05.09.2013 15:44

barbara , gdzie kupiłas taki usztywniacz , chętnie bym skorzystała?

Odpowiedzi (14)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

05.09.2013 06:08

Galaretkę i wtedy tez będzie sztywniej.

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

05.09.2013 06:50

Jeśli ma być sztywno ale spożyte zostanie od razu to można połączyć ze śmietana kremówką ubita na sztywno, ewentualnie z serkiem mascarpone i do lodówki. Oczywiście galaretka ale rozpuszczona w mniejszej ilości wody. Zamiennikiem żelatyny jest też agar-agar.

berys18

Zadanych pytań: 1434

05.09.2013 07:16

jak masz śmietanę 36% to nie musisz nic dodawać

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

05.09.2013 07:23

Ja właśnie daję śmietanę 36% i nic nie dodaję :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

05.09.2013 07:26

ja również używam śmietanę 36% i jest odpowiednia

malina

Zadanych pytań: 4

05.09.2013 07:27

do śmietany 36 % nic

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

05.09.2013 07:42

galaretke lub śnieżkę

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.09.2013 07:44

ja dodaję do smietany galaretkę

Marta1986

Zadanych pytań: 859

05.09.2013 08:01

ja dodaje galaretkę

pestka

Zadanych pytań: 424

05.09.2013 08:25

wszystko zależy co chcę zrobić, albo dodaje trochę galaretki albo jeżeli to ma być do dekoracji to nic nie dodaję , używam 36 %

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak