Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

katarzynagotuje

Zadanych pytań: 7

28.08.2013 17:50

Co polecacie na wilgotny cukier. Trzymam w specjalnym pojemniku i zawsze jest "mokry" Co zrobić, żeby tak nie było :) ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

28.08.2013 18:30

u mnie też nie wilgotnieje ani w cukierniczce ani w szafce w pojemniku ale słyszałam żeby do takiego cukru dodać ziarenka ryżu

misia53

Zadanych pytań: 339

28.08.2013 18:31

po prostu masz wilgoć tam gdzie trzymasz a cukier jak i sól nie lubia takiego klimatu . Ryż wyciąga wilgoć ale jak tu nasypać do cukru ryżu?Może jak kaloryfery zaczną grzać będzie bardziej suche powietrze.

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

28.08.2013 18:45

Pewnie jak gotujesz to ci paruje i w ten sposób dostaje się do szafki i wilgotnieje ci cukier . Wez wrzuć lniany woreczek trochę ryżu i dodaj do słoika powinno pomóc

Odpowiedzi (12)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

28.08.2013 18:03

To dziwne bo ja trzymam w szklanej cukierniczce na wierchu i nic się nie dzieje , może w szafce masz wilgoć.

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

28.08.2013 18:10

Można dodać kilka ziarenek ryży na spód cukiernicy.

berys18

Zadanych pytań: 1434

28.08.2013 18:13

może ten pojemnik nie jest taki zbyt "specjalny", ja trzymam w oryginalnym opakowaniu i nie wilgotnieje.

artur7

Zadanych pytań: 1324

28.08.2013 18:34

kilka ziaren ryzu dodaj

sasanka

Zadanych pytań: 22

28.08.2013 18:35

co do ryżu to ja bym uszyła z gazy mały woreczek, wsypała ryż, zaszyła i wrzuciła na dno pojemnika z cukrem jeśli już musiałabym go użyć :) mi cukier nie wilgotnieje a w różnych warunkach już był przechowywany wiec moze to wina klimatu w szafce :)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

28.08.2013 19:03

Mój nawet w cukierniczce która nie jest szczelna nie wilgotnieje. Może daj do innej szafki, może masz dużą wilgoć np. od pary.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

28.08.2013 19:56

ja takiego problemu nie mam, ale słyszałam, że ryż jest w tym przypadku skuteczny

rjustysia

Zadanych pytań: 190

28.08.2013 20:03

To zależy czy to cukier w cukiernicy czy po prostu w pojemniku. Możesz włożyć do środka ryż, który wyciąga wilgoć, ale nie mieszając z cukrem tylko np w woreczku z gazy czy organzy.

Janina

Zadanych pytań: 159

28.08.2013 20:40

U mnie stoi cukier odkryty w kuchni na stoliku i nic się nie dzieje, nie wilgnie, natomiast sól w solniczce czasem wilgnie, ale mam wzrucone parę ziarenek ryżu i jest ok;)

katarzynagotuje

Zadanych pytań: 7

29.08.2013 00:01

To może wina tego pojemnika, bo obok stoi cukierniczka i tam cukier jest suchy;) musze zakupić nowy pojemnik i zobaczyć po kilku dniach efekty. Dziękuję za rady; )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak