Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

05.07.2015 10:47

Co przygotowujecie na obiad w takie upały ? Za tydzień w niedzielę wpadają do mnie goście i zastanawiam się co podać na obiad, kolację i jakie ciasto podać - gościć będą starsze osoby,które za lodami nie przepadają.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

06.07.2015 08:50

obiad tradycyjny a ciasto biszkopt z masą jogurtową i owocami zalane galaretką

halina17

Zadanych pytań: 271

05.07.2015 22:51

Za tydzień ma być dużo chłodniej , sobota 20 stopni , niedziela 23 więc problemu na pewno nie będzie co przygotować :)Przygotuj najlepiej to co lubią goście.

Gracer

Zadanych pytań: 124

05.07.2015 18:18

Jak niedziela to rosół z makaronem, na drugie sezonowo młode ziemniaki z koprem, fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą i pieczeń rzymska. Na deser owoce w galaretce lub jakieś lekkie ciasto

Odpowiedzi (40)

Renata9

Zadanych pytań: 329

05.07.2015 11:41

Z ciast to najlepiej serniczek na zimno z sezonowymi owocami np. jagodami, porzeczkami czy też czereśniami. Natomiast zupkę to najlepiej jakiś chłodnik, a na drugie to może jakieś polędwiczki w sosie własnym, do tego suróweczki i młode ziemniaczki z koperkiem :-)

berys18

Zadanych pytań: 1434

05.07.2015 11:53

na obiad podałabym pieczonego kurczaka z pieczonymi ziemniakami i chłodnik, deser - sernika na zimno, kolacja np schab ze śliwką na zimno (można upiec dzień wcześniej) i lekkie przekąski

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.07.2015 12:00

Ja mam dzisiaj na obiad gołąbki a na deser truskawki w galaretce

Maridka19

Zadanych pytań: 59

05.07.2015 12:08

Na deser podałabym sernik na zimno z owocami , następnie chłodnik litewski a danie główne może filet w cieście francuskim do tego ziemniaczki i mizeria :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.07.2015 12:32

podalabym torcik albo sernik letni na zimno, na obiad chøodnik owocowy jak lubia albo z botwinki , a drugie danie roladki z kurczaka z nadzieniem z kurek, z pora zalezy co masz, mlode ziemniaki do tego, kapusta mloda gotowana, surowka jakas

dom-agi

Zadanych pytań: 2

05.07.2015 12:37

Ja bym podała bitki wołowe i młode ziemnaczki w koperku, do tego surówka z młodej kapusty, albo pieczoną rybę, a na deser, albo ciasto jogurtowe z owocami, albo sernik ale tradycyjny

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.07.2015 13:01

Młoda kapustkę ,ziemniaczki i fileta smażonego, na deser sernik na zimno i owoce jako dodatek

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

05.07.2015 13:35

sernik na zimno,ew.jakieś muffiny z dodatkami typu czekolada,krówka czy owoce np jagody.a na obiad tradycyjnie : młode ziemniaczki i jakieś mięsko,może z piekarnika aby nie smażyć w upale,np.karczek pieczony z cebulą,ogórkami kiszonymi i ketchupem.do tego mizeria

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

05.07.2015 14:35

Ja mam dziś faszerowaną cukinię i sernik na zimno:) W takie upały często podaję zupę wiśniową a na drugie młode ziemniaczki, mizeria i filet z kurczaka faszerowany serem, warzywami pieczony w folii.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

05.07.2015 14:45

Moje propozycje dań na upały, to : deser- sernik na zimno z sezonowymi owocami (jagody, porzeczki, agrest, czereśnie), truskawki zalane galaretką, bita śmietana z owocami, obiad-chłodnik warzywny lub owocowy, młode ziemniaki, mięso z piekarnika/ryba smażona, surówka/mizeria/kapusta młoda gotowana, kompot, kolacja-sałatka warzywna, koreczki, kanapki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak