Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

agaK.

Zadanych pytań: 311

09.02.2014 23:34

Co robicie aby mięso indycze po upieczeniu nie było tak twarde?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

10.02.2014 11:02

marynuje dobę najpierw potem piekę w rękawie

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

10.02.2014 06:39

marynata z olejem i piekę w rękawie lub folii

kuklik

Zadanych pytań: 604

10.02.2014 06:28

piekę aż mięso jest miękkie najlepiej w rękawie a na 15 min przed końcem przetnij rękaw i mięso ładnie się zapiecze

Odpowiedzi (8)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

10.02.2014 07:50

indyka przyrządzałam tylko kilka razy,ale najważniejsze aby mięso dobrze zamarynować na przynajmniej całą noc, a najlepiej na 24h, a potem pieczemy je w folii, a nie bezpośrednio na blaszce czy naczyniu żaroodpornym

gosia56

Zadanych pytań: 466

10.02.2014 07:54

poprostu piekę tak długo aż bedzie miękkie

Janina

Zadanych pytań: 159

10.02.2014 07:59

Zamarynować i piec w rękawie. Mięso z indyka jest z reguły takie twarde, suche;)

Dorian

Zadanych pytań: 1093

10.02.2014 08:02

marynuje, a pozniej pieke pod przykryciem, czasami podlewam np. tluszczem lub alkoholem

ada.la

Zadanych pytań: 39

10.02.2014 08:16

najlepiej podlewać mięso podczas pieczenia

erym

Zadanych pytań: 24

10.02.2014 08:48

do rekawy z nim i dlugo piec

mirecka12

Zadanych pytań: 66

10.02.2014 09:45

zdecydowanie polecam marynate zastosować

jasiek

Zadanych pytań: 1346

10.02.2014 10:35

piekę w rękawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak