Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

tomek18

Zadanych pytań: 706

08.02.2015 10:39

Co robicie by mrożone owoce nie opadały na spód ciasta?

Odpowiedzi (22)

Renata9

Zadanych pytań: 329

08.02.2015 12:35

zawsze obtaczam w mące

Seba

Zadanych pytań: 1313

08.02.2015 12:51

oprószam mąką

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

08.02.2015 14:59

Obtaczam w mące, często wrzucam kilka minut po wstawieniu do piekarnika (ale zależy od tego jakie owoce i ciasto).

Alex_M

Zadanych pytań: 119

08.02.2015 15:41

najczęściej rozmrażam i osuszam ręcznikiem papierowym. dodaję mąkę lub mannę. drobne jak borówki, jagody czy maliny dodaję lekko oprószone mąką do ciasta

halina17

Zadanych pytań: 271

08.02.2015 17:06

Bardzo rzadko używam mrożonych owoców do ciasta a jeśli używam to obtaczam owoce w mące ziemniaczanej.

anilewe13

Zadanych pytań: 8

08.02.2015 17:49

obtaczam w mące lub bułce tartej

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

08.02.2015 20:30

Zawsze w mące ziemniaczanej obtaczam.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

08.02.2015 21:28

nie piekę ciasta z mrożonymi owocami:)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

08.02.2015 21:57

Obtoczenie w mące czasem niewiele da, gdy owoce są cięższe np. truskawki. Dużo zależy od gęstości ciasta. Pod owoce mrożone najczęściej daję ciasto o gęstszej konsystencji.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

09.02.2015 08:49

Obtaczam w mące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak