Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

marcia7

Zadanych pytań: 166

17.05.2016 19:26

co robicie zeby cukinia ie by la gorzka?

Odpowiedzi (43)

ilka01

Zadanych pytań: 6

18.05.2016 13:07

oprószam solą

krokus

Zadanych pytań: 145

18.05.2016 13:50

nie zdarzyło mi się jeszcze zeby cukinia była gorzka, widać miałam szczęście ;)

Justi2401

Zadanych pytań: 10

18.05.2016 14:07

Jeżeli używam "starej" cukinii posypuję solą, czekam aż puści soki i dokładnie osuszam na ręczniku papierowym.

Benita

Zadanych pytań: 1

18.05.2016 16:04

najlepiej dobrze osolić, a później wyłożyć na sitko, żeby puściły soki

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

18.05.2016 18:55

Ja sole cukinie

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.05.2016 19:41

Cukinia świeżutka i młodziutka nigdy nie będzie gorzka. Może były jakieś wielkie i przerośnięte okazy.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

18.05.2016 19:46

hmm nie jadłem gorzkiej cukinii :) może mowa o bakłażanie ?

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

18.05.2016 21:05

nigdy mi się nie trafiła gorzka

misia123410

Zadanych pytań: 22

18.05.2016 21:16

nie miałam gorzkiej ale posyp solą

anka1988

Zadanych pytań: 25

19.05.2016 13:18

Problemu nie miałam z gorzką cukinią. Owszem z bakłażanem tak - wtedy plasterki solę, pozostawiam na 5 min a następnie opłukuję pod bieżąca woda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak