Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

12.07.2013 21:51

co robicie, żeby wyszły Wam ładne lane kluski?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Konczi

Zadanych pytań: 632

12.07.2013 22:09

ciasto musi być gęstsze niż na naleśniki i lejemy przez widelec odcinając

cooleczka

Zadanych pytań: 539

12.07.2013 21:51

na jakim ogniu je gotujecie, żeby miały odpowiednią wielkość i konsystencję?

berys18

Zadanych pytań: 1434

12.07.2013 21:52

chyba chcę żeby była ładne

Odpowiedzi (20)

krystyna330

Zadanych pytań: 228

12.07.2013 21:53

ciasto wylewam przez widelec bardzo wolno

berys18

Zadanych pytań: 1434

12.07.2013 21:53

o rany, ale mam doła... Chciałam kupić mieszkanie, a abaka zadzwoniła ze nie sprzeda

gosia56

Zadanych pytań: 466

12.07.2013 21:55

tak jak krystyna 330 mieszam widelcem

cooleczka

Zadanych pytań: 539

12.07.2013 21:56

berys, spróbuj się dowiedzieć, co jest przyczyną - może babka się namyśli jak ją przekonasz

cooleczka

Zadanych pytań: 539

12.07.2013 21:57

moje lane kluski nie wyglądają zbyt apetycznie, ostatnio było im bliżej pyłu - tak się zastanawiam, czy to kwestia ilości mąki czy ognia i sposobu gotowania

Róża1

Zadanych pytań: 7

12.07.2013 21:58

tego nie wiedziałam:-) , a też bardzo często robię kluski lane:-), dziękuję Wam dziewczyny za dobrą radę:-)

Róża1

Zadanych pytań: 7

12.07.2013 22:02

berys18 proszę Cię nie załamuj się , tylko jutro spokojnie z dobrymi argumentami i z uśmiechem nawet przez telefon spróbuj zawalczyć o to mieszkanie.Powodzenia:-)

Janina

Zadanych pytań: 159

12.07.2013 22:05

Lane kluski żeby wyszły ładne,- trzeba dobrze "dopasować" ciasto- musi być odpowiednia kosystencja. ja po prostu próbuję pierwsze kluseczki i widzę, czy w sam raz, czy dodać mąki, albo wody.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

12.07.2013 22:12

jutro próbuję odcinać z widelcem; mnie uczono, żeby wylewać wszystko a później rozdzielać masę na fragmenty widelcem

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

12.07.2013 22:14

Wlewamy przez widelec bardzo wolno, im wolniej tym bedą lepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak