Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

11.01.2014 11:12

Co zrobić aby sernik po upieczeniu nie opadł??

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

11.01.2014 11:13

sernik po upieczeniu zawsze trochę opadnie ja zostawiam sernik w otwartym piekarniku aż przestygnie

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

11.01.2014 11:13

nie wyjmować go od razy z piekarnika,ja wyłaczam piekarnik i zostawiam w nim sernik,po kilku minutach uchylam drzwiczki na pół godz.,potem dopiero wyjmuję sernik

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

11.01.2014 11:19

Serniki mają to że im bardziej puszysty tym więcej opada, ale ja też po upieczeniu zostawiam w piekarniku. Próbowałam już kilku metod i zawsze mi lekko opadnie

Odpowiedzi (21)

krystyna330

Zadanych pytań: 228

11.01.2014 11:14

zostawić w piekarniku do ostygnięcia

Romanowka

Zadanych pytań: 28

11.01.2014 11:15

ja zostawiałam w piekarniku i zawsze i tak upadł :(

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

11.01.2014 11:16

Pod koniec pieczenia zmniejszam temperaturę dwukrotnie i bardzo wolno wychładzam piekarnik. Trochę opadnie, ale serniki już takie są :)

Seba

Zadanych pytań: 1313

11.01.2014 11:17

ja zostawiam w piekarniku, aby ostygł

Konczi

Zadanych pytań: 632

11.01.2014 11:26

uchyl piekarnik po upieczeniu, nie wyciąga od razu .. ale on i tak troszkę opadnie

pestka

Zadanych pytań: 424

11.01.2014 11:26

zostawiam sernik w piekarniku do ostygnięcia, ale każdy i tak lekko opadnie

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

11.01.2014 11:28

może zostaw w piekarniku, chociaż ja tak robię, a i tak mi trochę zawsze opada ser - będę śledziła odpowiedzi, bo sama skorzystam z podpowiedzi

kate.500

Zadanych pytań: 1516

11.01.2014 11:32

chyba nic, jak ma opasc to i tak opadnie

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

11.01.2014 11:33

Piec z wodą na blasze poniżej

Mniam

Zadanych pytań: 87

11.01.2014 11:39

Wszystko zależy jak przygotowujesz sernik. Masy serowej nie należy długo ubijać. Z reguły piana z białek powoduje rośnięcie sernika, a następnie jego spektakularne opadnięcie. I tak jak większość pisze nie należy go od razu wyciągać z piekarnika.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak