Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

02.08.2015 19:14

Co zrobić aby tofu nie rozpadało się podczas smażenia??

Najlepsze odpowiedzi (3)

marzut

Zadanych pytań: 4

03.08.2015 10:03

można je opanierować. ;) polecam mało nim ruszać na patelni i dodawać tylko na koniec, jako podgrzanie

Klausia

Zadanych pytań: 251

25.08.2015 16:28

To, które ja posiada jest na tyle zbite, że miałam problem żeby je rozkruszyć :D

Helena63

Zadanych pytań: 14

03.08.2015 10:53

wydaje mi się że Bernadeta1 ma rację sama nie smażyłam tofu ale ten sposób powinien być dobry

Odpowiedzi (5)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

02.08.2015 20:24

Ja zawijamy w kilkakrotnie złożony ręcznik papierowy, na wierzch daję coś ciężkiego, obciążenie spowoduje , że tofu będzie dobrze odsączone i nie będzie się rozpadało przy krojeniu i smażeniu.

norweska20

Zadanych pytań: 400

02.08.2015 23:47

toffu to dla mnie nadal tajemnica smakowa :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

03.08.2015 07:33

mam podobne problemy ze smażeniem, zazwyczaj wychodzi, ale czasami pojawiają się trudności

paula191919

Zadanych pytań: 54

03.08.2015 09:32

Niestety tym razem nie pomogę... nigdy nic nie robiłam z tofu ani nawet go nie próbowałam ; (

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

03.08.2015 16:46

Odp. już poprawnie Bernadeta 1 na to pytanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak