Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Milka100

Zadanych pytań: 76

05.02.2015 07:34

Co zrobić lub dodać aby chleb bezglutenowy był miękki, nie kruszył się po upieczeniu??? Proszę o rady:)

Najlepsze odpowiedzi (3)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

05.02.2015 16:09

są specjalne mąki lub mieszanki mąk w sklepach ze zdrową żywnością i większych supermarketach, są to mąki pszenne i inne, ale pozbawione glutenu, dzieki temu można z nich piec ciasta i chleby, prawie jak normalne wypieki, puszyste i miękkie;

misia53

Zadanych pytań: 339

06.02.2015 00:18

Rzeczywiście IwonaDD są maki i mieszanki bezglutenowe ale ceny są takie ,że szybko uciekałam stamtąd

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.02.2015 08:11

Myślę ,że ciasto nie powinno być zwarte tylko lużne ,lepiej rosnie i się nie kruszy.Ostatnio słyszałam,że powinno się dodać drożdze ,pomimo używania zakwasów ,dlatego też, że chleb słabo rośnie , ale i wychodzi za to sprężyste, nie kruszy się ,jest lekko wilgotny i skórka chrupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak