Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.12.2013 11:33

Co zrobic- mam duży koncentrat pomidorwy i jest lekko zaplesniały ,czy mam go wyrzucić czy tylko zebrać z góry tą pleśń :(

Odpowiedzi (41)

agnieszkalider

Zadanych pytań: 284

09.12.2013 12:37

Słyszałam, że jeśli nawet jest mała plamka pleśni to należy wyrzucić cały produkt, gdyż pleśń zainfekowałam całość, pod żadnym pozorem nie można spożywać takiego produktu.

halina17

Zadanych pytań: 271

09.12.2013 12:43

Jeśli jest pleśń na wierzchu to tylko jest do wyrzucenia.

wyattearp

Zadanych pytań: 102

09.12.2013 12:56

wyrzuć !!!!!!!!!!!!!!!!

Edith85

Zadanych pytań: 20

09.12.2013 13:08

Ja bym wyrzuciła, a na przyszłośc lepiej nie kupuj dużych opakowań. Czasem wydaje nam się że to oszczędność a przeważnie wychodzi inaczej...

Krzysztof15

Zadanych pytań: 183

09.12.2013 13:14

wyrzucic bez zastanowienia

kriko

Zadanych pytań: 27

09.12.2013 13:29

do smieci....

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

09.12.2013 13:32

WYWAL ! "Mokre" produkty pleśnieją całe i nic nie poradzisz, z suchymi jest inaczej można czasem uratować.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

09.12.2013 13:34

Koniecznie wyrzuć.

Seba

Zadanych pytań: 1313

09.12.2013 13:40

ja zawsze wyrzucam jak pleśń się pojawi

artur7

Zadanych pytań: 1324

09.12.2013 13:48

lepiej wyrzuc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak