Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

08.10.2013 19:57

Co zrobić z bardzo dojrzałych gruszek ? Dostałam chyba z 7 kg, z pewnością ich nie zjem na bieżąco a na kompot w słoiki raczej się nie nadają /w czasie gotowania się rozpadną/.

Odpowiedzi (23)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

08.10.2013 20:47

Bardzo dobry jest dżem gruszkowy

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

08.10.2013 21:01

ja również zrobiłabym dżem

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.10.2013 21:08

zrobiłabym konfiturę i dzem

beatkaa153

Zadanych pytań: 21

08.10.2013 21:36

mus gruszkowo jabłkowy na przykład bo z samych gruszek jest trochę mdły oczywiście jak dla mnie

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

08.10.2013 21:49

ja połowę bym pożarła bardzo lubię gruszki i pewnie zrobiłabym jakiś mus

Kasia36

Zadanych pytań: 463

08.10.2013 22:00

można też je ususzyć

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

08.10.2013 22:25

ja bym usmażyła powidła, skoro gruszki są dojrzałe i słodkie to nie trzeba będzie dodawać cukru

Barbara13

Zadanych pytań: 21

08.10.2013 22:38

konfitury,dżemy,lub poprostu uduszone i można zjadać na podwieczorek z np.herbatnikiem:))

Alex_M

Zadanych pytań: 119

08.10.2013 22:46

mus to dobry pomysł. zimą wykorzystasz do deserów czy lodów :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

08.10.2013 23:05

dżem , albo konfiturę:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak