Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

katarzynagotuje

Zadanych pytań: 7

21.08.2013 23:51

Co zrobić, zeby po upieczeniu ciasto nie opadlo ? Macie jakies sposoby aby temu zapobiec?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

22.08.2013 00:36

pozostawić w piekarniku aby stygło powoli

ao_12

Zadanych pytań: 38

22.08.2013 06:41

zgadzam się z @misia53 robię tak samo

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

22.08.2013 06:41

po upieczeniu ciasta trzeba delikatnie uchylić piekarnik, za jakiś czas szerzej

Odpowiedzi (7)

misia53

Zadanych pytań: 339

22.08.2013 00:26

po wyłaczeniu i otwarciu piekarnika zostawic aby troszkę ostygło jesli to jest delikatne ciasto , kruche i półkruche nie opadają

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

22.08.2013 00:46

też nie wyciągam ciasta z piekarnika od razu,uchylam piekarnik na kilka minut:)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

22.08.2013 07:25

pozostawiam jeszcze w uchylonym ale wyłączonym piekarniku

Janina

Zadanych pytań: 159

22.08.2013 07:27

Wyłączam piekarnik, uchylm drzwiczki i nie wyjmuję ciasta, trzeba odczekać żeby delikatnie wystygł;)

malina

Zadanych pytań: 4

22.08.2013 07:58

podobnie , nie wyciągam zaraz po wyłączeniu piekarnika, odczekam

Katarina

Zadanych pytań: 21

22.08.2013 08:29

Ważne jest aby to robić stopniowo czyli otwierać piekarnik zaczynając od bardzo małego uchylenia. Warto też pamiętać o tym żeby nie otwierać drzwiczek podczas pieczenia

msmors

Zadanych pytań: 91

22.08.2013 08:33

robie tak samo jak inni doradcy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak