Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Naboki

Zadanych pytań: 4

23.03.2016 12:17

Cześć, Mam problem z 'doprawieniem' sałatki Colesław. Nie wiem czy to Colesław przepisowy, ale robię go z marchewki, kapusty, pora i kukurydzy i tylko posoliłem i dodałem trochę oliwy. Nie mam pomysłu, które przyprawy podkreśliły by jego aromat, czy ewentualnie tylko posolić i popieprzyć? Druga sprawa to sos. Zrobiłem raz z musztardy i majonezu, no ale jednak tego drugiego wolałbym nie używać. Czy np. kefir z musztardą będą pasowały? Pozdrawiam, Naboki

Odpowiedzi (18)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

23.03.2016 18:38

Zastąp kukurydze czarną rzepą/rzodkiewką białą.

Ela427

Zadanych pytań: 12

23.03.2016 20:40

ja sos robię z majonezu ,śmietany 12 ,soli pieprzu szczypty cukru i odrobinki octu jabłkowego

Habibi

Zadanych pytań: 690

23.03.2016 23:24

Klasyczny sos do sałatki coleslaw to majonez, zwykłe mleko i cukier puder (koniecznie) + sól, pieprz, czasami sok z cytryny.

gosia56

Zadanych pytań: 466

24.03.2016 09:41

A najlepiej do sałatek dodać sok z cytryny ;)

Madzai

Zadanych pytań: 7

24.03.2016 10:39

Też dodaję odrobinę soku z cytryny, super podkreśla smak!

Motorek

Zadanych pytań: 1446

24.03.2016 15:35

sok z cytryny i koper

borgia

Zadanych pytań: 89

24.03.2016 17:42

Klasyk to kapusta, marchew, papryka, cebula. Por jest bardzo mocny w smaku, ale myślę, że zamiast tej cebuli można wsadzić - niemniej jednak nie przegryzie się tak jak ona. Z kolei sos klasyczny to majonez ze śmietaną, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sok wyostrza smak mocno go podkreślając i powoduje, że warzywa miękną, ale nadal są chrupiące. Sałatka ma być otoczona cieniutką warstewką sosu a nie w nim pływać, więc polecam mimo wszystko majonez.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

24.03.2016 22:00

Do tej sałatki dodaję nst. przyprawy: cukier, pieprz, sól, ocet winny, sok z cytryny, majonez i jogurt naturalny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak