Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

noninka77

Zadanych pytań: 33

10.08.2014 13:30

Często piszecie o tym że leczo robicie do słoików. Jeśli ktoś ma taki przepis u siebie bardzo chętnie z niego skorzystam :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

10.08.2014 15:44

robię tak samo do słoików jak na bieżąco tylko wtedy nie dodaję cebuli bo ona fermentuje i nie będzie się trzymać myślę że jak zrobisz według Twego przepisu to będzie dobre na gorąco wkładaj do wyparzonych słoików i odwracaj do góry dnem chyba że dla pewności chcesz pasteryzować to od zagotowania się wody pasteryzuj ok.10-15 min.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

11.08.2014 11:27

robię same jarzyny bez cebuli i miesa/kielbasy. dodaję je dopiero zima gdy otwieram sloik

molanka

Zadanych pytań: 14

10.08.2014 18:12

ja leczo mrożę, po odmrożeniu i podgrzaniu smakuje równie pysznie jak świeżo sporządzone

Odpowiedzi (18)

noninka77

Zadanych pytań: 33

10.08.2014 13:32

W tym roku mam dużo cukinii i pomidorów. Cukinia już zamrożona ale pomyślałam o leczo które z miłą chęcią zjadłoby się zimą. Proszę przesyłajcie linki do swoich przepisów :) Dziękuję :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.08.2014 13:50

Ja nie robiłam lecza takiego , tez chętnie bym zrobiła ,mam parę warzyw

Janina

Zadanych pytań: 159

10.08.2014 13:51

Do słoików na zimę leczo robię tak samo jak na bieżąco tylko nie daję cebuli i wędliny czy mięsa. Reszta składników po uduszeniu gorące zakładam do słoików i nawet nie pasteryzuję. Zakrętki muszą być dobre najlepiej nowe;)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

10.08.2014 14:06

Ja do słoików robię tak jak w przepisie: doradcasmaku.pl/przepis/324721/leczo.html tylko wędlinę dodaję dopiero jak otwieram zimą słoik

gosia56

Zadanych pytań: 466

10.08.2014 14:58

też nigdy nie robiłam ale znajoma robi takie do słoików

Renata9

Zadanych pytań: 329

10.08.2014 15:16

nie robiłam nigdy lecza do słoików, ale słyszałam, że robi się bez cebuli, ponieważ ona się łatwo psuje

norweska20

Zadanych pytań: 400

10.08.2014 15:42

chętnie skorzystam z przepisów

Konczi

Zadanych pytań: 632

10.08.2014 15:46

robię tak samo jak na co dzień tylko po nałożeniu do słoików na górę wlewam łyżkę oliwy lub oleju i wówczas pasteryzuję :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

10.08.2014 17:13

polecam pyszną sałatkęhttp://www.doradcasmaku.pl/przepis/294019/salatka-z-cukini-na-zime.html

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

10.08.2014 20:03

jak też robię do słoików, bez kiełbasy i cebuli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak