Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Beata73

Zadanych pytań: 1093

09.09.2015 11:02

Czy aronię przed gotowaniem należy zamrozić?

Odpowiedzi (23)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

09.09.2015 14:17

Tak,podobnie jak jarzębinę,trzeba zamrozić,żeby pozbyć się goryczki.

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.09.2015 14:22

trzeba ją zamrozić aby pozbyć się goryczki;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.09.2015 14:34

Też słyszałam ,że się aronię mrozi

anemon

Zadanych pytań: 163

09.09.2015 15:12

Mrożenie nie jest konieczne, ale podobno likwiduje jej cierpkość, więc mrożę.

Janina

Zadanych pytań: 159

09.09.2015 16:07

Należy zamrozić, żeby pozbyć się goryczki;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

09.09.2015 16:14

aronia to chyba jest raczej cierpka a nie gorzka :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.09.2015 18:52

zawsze mrożę aronię zanim coś z niej robię

Alex_M

Zadanych pytań: 119

09.09.2015 19:19

ja mrożę aronię. soków robię mało, bo nie ma komu pić ;) ale małe porcje mam później do ciast, lodów czy deserów

Ania84

Zadanych pytań: 67

09.09.2015 23:04

ja mroziłam do soków i nalewki

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

09.09.2015 23:27

Osobiście nie zawsze przemrażam aronię, ale książkowo przemrożenie podnosi jej walory smakowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak