Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

22.11.2014 18:54

Czy biszkopt upipeczony w formie do babki uda sie? Czy trzeba jakoś inaczej dostosować czas pieczenia? Ktos próbował?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Gracer

Zadanych pytań: 124

22.11.2014 20:28

powinien się udać

ben-ka

Zadanych pytań: 459

22.11.2014 20:30

To może być ciekawe:) ja nigdy nie piekłam biszkoptu w' babce" ale pomysł bardzo mi się podoba.

mysza75

Zadanych pytań: 96

22.11.2014 22:52

uda się, jak pieczesz biszkopt na torta też jest wysoki , musisz sprawdzać patyczkiem czy już się dopiekł czy się nie klei

Odpowiedzi (25)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

22.11.2014 19:51

Piekłam kiedyś biszkopt w takiej formie, potem kroiłam na plastry i przekładałam kremem. Wyszła fajna, ciekawa babka-tort wielkanocny. Piekłam chyba troszkę dłużej, żeby ładnie się przypiekł, ale po prostu sprawdzałam w trakcie. Problem tylko miałam w tym, że za bardzo mi urósł i uciekał z formy, więc trzeba wlać mniej.

ada.la

Zadanych pytań: 39

22.11.2014 20:06

nigdy nie piekłam biszkoptu w takiej formie do pieczenia.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

22.11.2014 20:18

Kiedyś piekłam taki "babkowy tort" na imprezkę: zrobiłam wtedy ciasto z połowy porcji /tzn. z 3 jajek/, piekłam w temperaturze jak normalny biszkopt do czasu aż się zrumienił a boki zaczęły lekko odchodzić od blaszki.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

22.11.2014 20:19

da się :) czas pieczenia zależy od wysokości ciasta. piecz tyle co zwykle i sprawdź patyczkiem. najwyżej przedłużysz

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

22.11.2014 20:22

Można biszkopt upiec w formie do babki. Piecz go tyle, jakbyś piekła biszkopt w innej formie. na końcu sprawdź patyczkiem, czy już jest dobry, a jak nie to najwyżej dopieczecz troszkę.

marenka

Zadanych pytań: 179

22.11.2014 20:26

Tak jak piszą powyżej ... spokojnie możesz go upiec w takiej formie:)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

22.11.2014 20:43

Ja nie piekłam takiego biszkoptu ale pomysł warto sprawdzić

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.11.2014 21:23

na pewno można upiec taki biszkopt po prostu trzeba piec odpowiedni czas jak biszkopt na tort

Janina

Zadanych pytań: 159

22.11.2014 22:29

Fajny pomysł z taką formą, myślę, że czas pieczenia jak normalny biszkopt;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.11.2014 22:34

tak, możesz piec w takiej formie, wiele razy tak robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak