Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

27.07.2014 12:21

Czy do ciasta kruchego dodajecie całe jajko czy tylko żółtko?

Odpowiedzi (69)

Beatris

Zadanych pytań: 43

27.07.2014 23:11

Najczęściej samo żółtko, ale czasami daję też całe jajko:)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

28.07.2014 06:01

tylko żółtka

Lidzia

Zadanych pytań: 21

28.07.2014 06:54

Typowe kruche ciasto nie wymaga jajek. Natomiast do półkruchego dodaję tylko żółtka.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

28.07.2014 07:23

samo żółtko

Seba

Zadanych pytań: 1313

28.07.2014 08:53

Samo żółtko

Klausia

Zadanych pytań: 251

28.07.2014 09:08

robię z żółtkiem albo z całym jajkiem bądź w ogóle bez :)

Danka

Zadanych pytań: 2

28.07.2014 09:09

to zależy od przepisu

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

28.07.2014 09:17

Ja dodaję samo żółtko

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

28.07.2014 09:30

jedno całe jajko i żółtka

Mniam

Zadanych pytań: 87

28.07.2014 09:35

Różnie. Jednak żeby ciasto było bardziej kruche i delikatniejsze to same żółtka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak