Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Sarenka

Zadanych pytań: 363

21.08.2013 13:00

Czy do przygotowywania potraw na gorąco z pomidorów obieracie skórki? Czy do zapiekanek także?

Najlepsze odpowiedzi (3)

berys18

Zadanych pytań: 1434

21.08.2013 13:02

do gotowanych obieram, nie lubię jak w potrawie są wygotowane skórki

msmors

Zadanych pytań: 91

21.08.2013 13:04

ja obieram ze skórki

Janina

Zadanych pytań: 159

21.08.2013 13:08

Do gorących potraw obieram, natomiast do pizzy kroje w plastry bez obierania;)

Odpowiedzi (20)

emeslive

Zadanych pytań: 288

21.08.2013 13:04

Ja obieram, nie znoszę jak mi skórki z pomidorów (lub papryki) wchodzą między zęby. A i potrawa nie wygląda estetycznie z takim strzępami "czegoś".

Magula

Zadanych pytań: 556

21.08.2013 13:05

Zawsze obieram ze skórki, nie lubię pomidorów ze skórką.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

21.08.2013 13:07

zawsze obieram skórkę z pomidorów

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

21.08.2013 13:12

W większości przypadków obieram, ale są potrawy, do których daję pomidory ze skórą :)

pestka

Zadanych pytań: 424

21.08.2013 13:19

zawsze obieram z pomidorów skorki, są twarde i wyglądają nieapetycznie w potrawie

Alex_M

Zadanych pytań: 119

21.08.2013 13:20

przeważnie obieram ze skórki, zwłaszcza gdy jest gruba

ben-ka

Zadanych pytań: 459

21.08.2013 13:29

Do zapiekanek czy pizzy nie obieram ale do zupy gulaszowej - tak.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

21.08.2013 13:39

Mimo iż mam pomidory ekologiczne z własnej szklarni to zawszeje obieram, ponieważ w trakcie obróbki termicznej skórka i tak sama odejdzie, a potem nieładnie to wg mnie wygląda gdy w zupie czy gulaszu pływają fragmenty skórek. Do pizzy również obieram :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

21.08.2013 14:20

zawsze obieram ze skórki

erym

Zadanych pytań: 24

21.08.2013 14:26

staram sie, ale jak nie zdaze to przed podaniem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak