Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

26.11.2014 10:44

czy do szynkowara użyć można zwykłe woreczki foliowe, folię spozywczą srebrną, zwykłą czy trzeba jakiś specjalnych?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

26.11.2014 10:51

ja używam woreczków do mrożenia z Kauflandu, które mają napisane, że wytrzymują temperaturę do +115 stopni :) są grube i wytrzymałe, nie rwą się przy wyciąganiu wędliny jak zwykłe foliowe

anemon

Zadanych pytań: 163

26.11.2014 23:04

Zwykłe woreczki foliowe się nie nadają, muszą być albo specjalne do szynkowara, albo do mrożonek.

adelajda

Zadanych pytań: 234

26.11.2014 11:24

Ja używam specjalnych ale wyczytałam że można używać woreczków do mrożenia....:)

Odpowiedzi (17)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

26.11.2014 10:54

dobre pytanie... mam szynkowar bez worków, i dzięki odp. Alex_M teraz wiem jakie kupić..

Margo1

Zadanych pytań: 2141

26.11.2014 11:00

Ja uzywam takich woreczków co sa pakowane po 1000 sz i wkładam zawsze po 2 aby mi nie pekły

molanka

Zadanych pytań: 14

26.11.2014 11:35

czasami kupując szynkowar są do niego dołączone worki

Mniam

Zadanych pytań: 87

26.11.2014 11:43

Najlepiej sprawdzić na opakowaniu zwykłych woreczków jaką temperaturę wytrzymują. Ja na razie mam te specjalne, ale jak mi się skończą to kupię zwykłe.

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.11.2014 12:25

Kiedyś kupowałam specjalne do szynkowarów, ale zamknęli już ten sklep AGD. Potem kupowałam sobie w hurtowni woreczki gastronomiczne z przeznaczeniem do pakowania gorącej żywności, wytrzymałe na tłuszcz, kwas i temperaturę, ale też już nie ma tej hurtowni :/ Teraz używam worków do pieczenia (takie szeleszczące, jakby celofanowe), albo właśnie tak, jak radzi Alex_M, tych do mrożenia +115*C, bo wytrzymują wysoką temp., a i tak szynkowar parzy się z mięsem w wodzie poniżej 100*C.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

26.11.2014 12:28

na razie używam tych specjalnych które były dołączone do szynkowara ale potem kupię tam gdzie podpowiada @Alex-M ale z tego co wiem można też używać osłonek barierowych takich do parzenia kiełbas

gosia56

Zadanych pytań: 466

26.11.2014 12:54

jeszcze nie robiłam nic w szynkowarze ale jak będę robić to użyję woreczki do mrożenia

irenka

Zadanych pytań: 888

26.11.2014 13:29

nie mam szynkowara

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

26.11.2014 21:42

Możesz użyć do szynkowara : woreczków do mrożenia.

jasiek

Zadanych pytań: 1346

27.11.2014 23:41

ja kupuję specjalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak