Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

04.11.2014 13:33

Czy dodając przepisy KPK macie wątpliwości czy dany przepis zdaniem DS jest na tyle złożony, że można go dodać w tej kategorii i czy za pewien czas nie zostanie usunięty a punkty odjęte? - ja mam takie wątpliwości za każdym razem. Jak rozpoznajecie czy dany przepis jest złożony czy nie ? Dal jednych upieczenie biszkoptu to prościzna: to się ubija, to się wsypuje i całość piecze a dla innych to są już trzy etapy przygotowania. Podobnie sałatki: dla jednego to kilka wymieszanych ze sobą składników a dla innego to kilka etapów: ugotowanie np. kalafiora, ugotowanie jajek, przygotowanie własnoręczne sosu, doprawienie, wymieszanie, dekoracja itp.

Najlepsze odpowiedzi (3)

molanka

Zadanych pytań: 14

04.11.2014 13:52

ja to robię na wyczucie, jak widzę, że w sumie to nie mam za dużo etapów, które mogłabym opisać i zrobić im zdjęcie to dodaję jako zwykłe

Renata9

Zadanych pytań: 329

04.11.2014 13:58

ja ostatnio dodaję przepisy tylko KPK, na razie nie mam żadnego usuniętego, a weryfikacje już przechodziłam ( przy zamawianiu nagród ); sałatki dodaję tylko w jednym etapie

Czyki

Zadanych pytań: 72

04.11.2014 14:08

Ja zdecydowanie wolę oglądać i czytać przepisy KPK :) ale sama dodaję na wyczucie i czasami mam ogromne wątpliwości :)

Odpowiedzi (13)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

04.11.2014 14:15

@Renata9 - ostatnio usunięto mi przepisy sprzed ponad dwóch lat a w tym czasie też miałam weryfikowane bo zamawiałam nagrody ale widocznie: albo wtedy je przeoczyli albo teraz DS szukał dziury w całym. Właśnie głównie chodzi mi o to, że DS usuwa przepis KPK sprzed np. roku, kiedy już wykasowałam z komputera zdjęcia.

Malinka

Zadanych pytań: 302

04.11.2014 14:15

Ja również większość dodaję kpk, ale staram się nie przesadzać z ilością kolejnych etapów. Bo na DS rzeczywiście są i zawodowcy i amatorzy i to, co dla jednych jest proste jak budowa cepa, dla innych może już okazać się bardziej skomplikowane. Naprawdę trudno to wyczuć... :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

04.11.2014 14:44

@Renataj, najlepiej napisz maila do Doradcy i zadaj mu to pytanie, wtedy będziesz wiedziała na 100 %. Doradca zawsze odpowiada na pytania, tylko najlepiej napisz ze swojego prywatnego maila :-)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

04.11.2014 15:13

U mnie zawsze jest ta niepewność gdy dodaje przepis KPK,ale częściej dodaje zwykły przepis , zawsze zapominam gdy przygotowuuje potrawę aby cyknąć fotkę

ben-ka

Zadanych pytań: 459

04.11.2014 15:19

Najczęściej dodaję zwykłe przepisy,a KPK tylko wtedy gdy mam coś do pokazania......widzi się mnóstwo sałatek,te same składniki z tylko jednym zmienionym na wierzchu talerza czy miski,a zdjęcia te same w kpk więc,to może stanowić podstawę do ich usunięcia.Najlepiej jak napiszesz @ to Ci Admin wyjaśni,bo my tylko możemy "gdybać".

Konczi

Zadanych pytań: 632

04.11.2014 16:33

Widzę że sporo przepisów zostało zgłoszonych do sprawdzenia tylko zastanawia mnie dlaczego nagle tak stare przepisy zostają usuwane ... one już chyba niejednokrotnie były sprawdzane przy wysyłce nagród ...

Mira85

Zadanych pytań: 90

04.11.2014 16:43

wolę dodawać kpk, bo więcej punktów można uzyskać, ale jak jest prosty to jako zwykły.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

04.11.2014 17:09

Przepisy kpk mają więcej punktów, ale jak potem mają być usunięte, ze względu na ich prostotę, to lepiej dawać przepisy zwykłe.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

04.11.2014 17:59

zawsze zastanawiam się, czy dany przepis lepiej dodać jako zwykły czy jako kpk. gdy mam duże wątpliwości to pytam DSa lub (z braku czasu) dodaję dla spokoju jako zwykły :)

Anna133

Zadanych pytań: 143

04.11.2014 18:10

Ja uwielbiam czytać właśnie KPK bo widzę co i jak, już pomijając, że ja wiem jak ma wyglądać konsystencja ciasta po ubiciu jaj, ale nie każdy tutaj to wie, staram się nie przesadzać z takimi przepisami, bo szkoda by pkt były potem odjęte, a sama jak piekłam np, gwiazdę betlejemską w zeszłym roku, już nie pamiętam jak to się wywijało, więc i sama z tych przepisów chętnie korzystam, kiedyś robiłam serca z ciasta drożdżowego, też już nie pamiętam jak to się składało, miło zaglądnąć i sobie przypomnieć. Wiadomo, że nie dodaję sałatki KPK, czy prostych dań, ale są takie co aż się o to prosi. Mi za całe 3 lata usunięto tylko raz przepis na mizerię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak