Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.07.2013 20:25

Czy drożdże instant działają tak samo jak świeże? Jest jakaś różnica w smaku po upieczeniu ciasta?

Odpowiedzi (33)

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

22.07.2013 22:40

ja instant używam do wyrobu chleba zaś świeżych do pozostałych rzeczy

Róża1

Zadanych pytań: 7

22.07.2013 23:12

ja używam świeżych drożdży:-)

caralajna

Zadanych pytań: 435

23.07.2013 06:49

ja używam tylko suchych, są łatwe w użyciu i nie śmierdzą, wszystkie chleby i ciasta zawsze mi wychodzą, polecam :)

caralajna

Zadanych pytań: 435

23.07.2013 06:50

ah no i można je długo przechowywać więc zawsze są pod ręką i nie trzeba się bawić w robienie zaczynów.. wrzucasz do mąki i to wszystko

anemon

Zadanych pytań: 163

23.07.2013 07:01

Jeśli w gotowym wypieku przeszkadza Ci smak drożdży i jest on wyczuwalny, to znaczy, że użyłaś ich za dużo. W zdecydowanej większość przepisów są spore ilości drożdży, ja zawsze zmniejszam, bo ciasto i tak wyrośnie, a nie ma tego "drożdżowego" posmaku. Świeże drożdże możesz zamrozić, nic nie stracą na swoich właściwościach.

Kasia35

Zadanych pytań: 218

23.07.2013 07:14

ja używam świeżych i instant i nie widzę różnicy - i jedne i drugie szybko rosną a smak jest ten sam

Kulinarna Ja

Zadanych pytań: 15

23.07.2013 07:18

ja saszetkę zawsze mam w szafce, ale za bardzo nie rozróżniam które są lepsze...

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

23.07.2013 08:05

ja wolę świeże drożdże, choć nie raz zdarzyło mi się przesadzić z ich ilością. Kiedy wiem, że przez dłuższy czas nie będę używać drożdży, zamrażam je żeby się nie popsuły

malina

Zadanych pytań: 4

23.07.2013 08:09

nie korzystałam jeszcze z takich drożdzy

Seba

Zadanych pytań: 1313

23.07.2013 08:30

ja daję świeże wydaje mnie się, że są lepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak