Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.04.2013 12:32

czy fasolę gotujecie w tej samej wodzie co była moczona?

Odpowiedzi (17)

Monika58

Zadanych pytań: 299

03.04.2013 19:48

w świeżej wodzie gotuję

okrysia

Zadanych pytań: 79

03.04.2013 20:36

fasolę płuszczę,a potem moczę i gotuje w tej samej wodzie co się moczyła, bo do tej wody już przeszły pewne wartości odżywcze

pestka

Zadanych pytań: 424

03.04.2013 20:38

gotuję w tej samej wodzie, ale jeszcze nieco dolewam

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

03.04.2013 21:14

Gotuję w tej samej wodzie.

haniaa

Zadanych pytań: 74

03.04.2013 21:33

gotuję w świeżej wodzie, ogólnie przy większości strączkowych, prócz soi i soczewicy to nawet wskazane - wypłukuję się dużą ilość związków które powodują wzdęcia i gazy ;) dzięki wymianie wody - efekt jest mniejszy.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

03.04.2013 21:53

Ja gotuje w tej w której się moczyła, chyba ze zapomnę fasolę wcześniej umyc to wtedy odlewam i dają swieża wodę do gotowania.

kasiu2la

Zadanych pytań: 0

08.04.2013 22:08

zawsze w zmienionej wodzie. dodatkowo podczas moczenia zmieniam wodę kilkakrotnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak